Asociació de Marxants de la Província de Tarragona*L´AssociacióMercatsNotíciesContacte

Qui som?

Històtia

Esatuts

Calendari de Mercats

Últimes notícies

Calendari de mercatsDillunsDimartsDimecresDijousDivendresDissabteDiumenge
Notícies

01 / 05 / 2009

Intrusisme al mercat setmanal dels “marxants”. Els associats es queixen de la passivitat de l'Admini

A. Vilà/Diari de la Torre

Toc d'atenció al Govern
Intrusisme al mercat setmanal dels “marxants”. Els associats es queixen de la passivitat de l'Administració local
El mercat ambulant de l'Associació de la Prov. De Tarragona, és una peça més del teixit comercial de Torredembarra del de el llunyà any 1955, des de les hores, les parades de mercaderies, han anat evolucionant al ritme del temps, així com la pròpia ubicació del tradicional mercat, que segons el creixement i disponibilitat d'espai lliure de la població, ha provocat canvis de lloc en el seu assentament.
Actualment, l'Associació que acull als “marxants”, està presidida per Joan Ramon Imbernon, “marxant” de tota la vida, ell és la veu cantant dels 86 titulars de les “parades” en el tradicional mercat dels dimarts.
Imbernon recorda els anys, ja llunyans, on s'instal·laven a la platja o al centre urbà de la Torre, a la mateixa plaça de la Vila, al costat de les pescateries, en aquell indret “sols” paraven 7 o 8 “marxants”. Posteriorment van ser instal·lats al Passeig de la Sort, en la seva primera configuració som tal, van seguir el seu particular periple per la Plaça de l'Església, començament de l'Avinguda de St. Jordi fins ocupar quasi tota l'avinguda un cop construït el Col·legi Anton Roig i ja en l'actualitat, ocupen l'espai privat destinat temporalment a pàrquing públic del carrer Mañé i Flaquer.
En l'actualitat, segons comenta Imbernon, el col·lectiu d'afiliats que concorren al mercat setmanal de Torredembarra el composen 86 “marxants”, el que no vol dir, que s'instal·lin tots cada setmana, “ara no es ven tant com abans, o si més no, la rendibilitat no és la mateixa”.
Queixes a l'Administració
El president dels “Marxants” explica que arribat l'hora d'assentar-se amb el Govern municipal i renovar l'esperit de col·laboració que des de l'any 1974 (data de la signatura del 1er conveni) ha presidit les relacions Ajuntament-Associació.
Els marxants troben a faltar -així ho declara el president- la vigilància i control permanent que temps enrere s'exercia sobre l'ocupació de l'espai contractat, no hem d'oblidar -afegeix- que l'associació paga a l'Ajuntament un cànon anual de 80.000 € per a al ocupació de la zona i el que menys pot fer l'Ajuntament, és col·laborar amb el compliment de la normativa i l'ús exclusiu de la zona per els afiliats,evitant l problema que avui ja és un constant amb l'entrada al recinte d'intrusos totalment aliens a l'Associació i que se aprofiten dels espais desocupats per desenvolupar la seva activitat comercial, sense cap tribut a les arques municipals, totalment gratis, no és just -exclama-.
“S'ha de posar una mica d'ordre, per bé de tots, demanem control, no només per l'intrusisme, si no també per nosaltres mateixos, cal deixar els passadissos adequats amb distancies adequades ect.”.
El President Imbernon també vol presentar al Govern, la possibilitat de traslladar-se a un altre zona del municipi. Sosté, que un dels problemes actuals que incideixen en les vendes és la manca d'aparcament suficient per els visitants i compradors; la gent vol deixar el cotxe a la vora del mercat i aquí, aquesta possibilitat no existeix, caldria negociar per un futur no gaire llunyà, poder instal·lar el mercat a l'antiga N-340, -allí on fan el teatre-.
“Nosaltres, necessitem per la nostre activitat i per a tots els associats 825 mts. Lineals, així podem col·locar la parada i el vehicle de cada un de nosaltres, aquesta, és una de les propostes que volem traslladar al regidor Oviedo i Pérez en quant ens trobem – que esperem sigui aviat-.
El màxim responsable de l'Associació, veu com la desídia i retard de l'Ajuntament en solucionar els seus problemes i demandes, ocasiona retards i impagats en la quota dels propis afiliats, això, és un problema que hem de tallar d'arrel, però necessitem la col·laboració i diligència de l'Ajuntament per poder satisfer les necessitats i demandes justes per el conjunt dels nostres afiliats.

 

Tornar enrere

Àrea de socis

  

Aceptar