Asociació de Marxants de la Província de Tarragona*L´AssociacióMercatsNotíciesContacte

Qui som?

Històtia

Esatuts

Calendari de Mercats

Últimes notícies

Calendari de mercatsDillunsDimartsDimecresDijousDivendresDissabteDiumenge
Notícies

03 / 03 / 2010

Reunió Informativa de la Associació de Marxants de la Província de Tarragona --Directiva Bolkenstein

Reus sala Cambra de Comerç.

Reunió Informativa de la Associació de Marxants de la Província de Tarragona --Directiva Bolkenstein.--

Son les 18,35 hores del 3 de Març 2010.

Obre la reunió el Sr. President de la nostre associació: Juan Ramon Imbernon, donen-li la paraula al vicepresident Josep Gomez, que fa una exposició de la Directiva i de la seva aplicació en tan que ens afecta als Marxants. Presentant al nostre convidat el Sr. Josep Maria Vergés, que es el President de la Confederació de Associacions de Marxants de Catalunya (COCAM).
El Sr. Vergés dona una explicació del context de la creació de la Directiva, I de la Llei de Transposició que encara no esta del tot aprovada en Les Corts Espanyoles.
Alguns del presents creuen que la Directiva vol crear una subhasta, i se explica que tindríem que anar a un sistema concurs (on es valori experiència, professionalitat, etc.). S'explica que en Andalusia a fet un acord per una moratòria de quatre anys, no es lo desitjable per Catalunya. En el Senat Espanyol s'ha aprovat una Llei que deixa la possibilitat de que la Generalitat de Catalunya, que te plens drets sobre comerç, reguli en un plaç de noranta dies aquesta Llei en favor dels nostres interessos, per això, es te que crear una Plataforma (conjunt de Associacions vinculades en els Mercats de Marxants) en que fem una proposta de regulació que presentar davant de la Generalitat, per que de una vegada tinguem una Llei Marc de Regulació dels Mercats de Marxants, com a minin en Catalunya, perquè el Decret Llei de la Generalitat de 1993, que regula la nostre activitat ja a quedat antiquada, que tinguem noves normes, tant per deures, com sobre tot per drets.
La gran presencia de socis i simpatitzants per la nostre causa, fa que es vagui talla'n de vegades les explicacions, com per demanar que estiguessen sindicalitzats , per tindre mes força davant de las Administracions, es una proposta per els sindicats. Altres demana'n crear una pagina Web on poder estar informats, dels passos i progressos seguits, es comunica als assistents que la Associació te una pagina, on es pengin noticies i enllaços entre les Associacions.
Abans de tancar la reunió es demana suport de tots, per tindre força davant de les Administracions, s'explica lo que es coneix del altres països colindants, en quant a lo que les afecta aquesta nova Directiva de Serveis. I que els Marxants pensin, que els Mercats de Marxants, ja no seran segurament com els coneixíem fins ara. En el context de la Plataforma e demanara, que ens treguin de la precarietat en que estàvem fins ara (autoritzacions, drets successoris, localitzacions dels Mercats,etc.).
Agraint la presencia de tots els presents acomiada el acte el Sr. President: Juan Ramon Imbernon a les 20,30 hores

 

 

Tornar enrere

Àrea de socis

  

Aceptar