Asociació de Marxants de la Província de Tarragona*L´AssociacióMercatsNotíciesContacte

Qui som?

Històtia

Esatuts

Calendari de Mercats

Últimes notícies

Calendari de mercatsDillunsDimartsDimecresDijousDivendresDissabteDiumenge
Notícies

08 / 01 / 2009

La crisi, més que el canvi d'ubicació, ha fet baixar les vendes al mercat ambulant

Marxants

El mes d'abril de l'any passat, els marxants del mercat ambulant de Tarragona van abandonar el tradicional emplaçament de la Plaça Corsini per a reubicar-se a la Rambla Nova de la ciutat. Un punt neuràlgic que, tot i les primeres reticències de ciutadans i venedors, ha esdevingut un emplaçament acceptat i assimilat pels hàbits d'uns i d'altres. Amb tot, les vendes no han acompanyat durant tot aquest temps. Alguns venedors ho atribueixen a aquest canvi d'emplaçament, d'altres, entre ells el president de l'associació de marxants, consideren que la davallada del consum i de la despesa dels clients s'ha notat a tot el comerç i que ells no han estat una excepció. "Si hagués estat un any normal, podríem haver valorat si el lloc ens ha afectat especialment, però ha estat un any atípic, per la crisi i també per les condicions meteorològiques que molts dies també ens han perjudicat".

Joan Ramon Imbernon és el president de l'Associació de Marxants de la província de Tarragona. Té clar que "si no estàs a la Plaça del Mercat, la Rambla és el millor lloc on es poden instal·lar les parades perquè és un punt molt cèntric. Imbernon creu que tant els compradors com els venedors s'han adaptat bé al nou emplaçament, malgrat les primeres reticències, però reconeix que durant aquest temps les vendes han estat força inferiors.

El president dels marxants ho deslliga del fet que han abandonat la Plaça Corsini i ho atribueix directament al descens general de vendes que ha patit to el sector del comerç. "En l'últim any el volum de vendes ha baixat molt, entre un 35 i un 40%, però aquesta davallada l'ha patit tothom i estic segur que també l'hauríem viscut si no haguéssim canviat de lloc".Però no tots els venedors del mercadet ho veuen igual. José Antonio Muñoz afirma que "si han baixat les vendes ha estat, precisament, pel canvi d'ubicació". Considera que els clients eren bàsicament els compradors del Mercat Central, i estar al costat d'aquest equipament comercial els beneficiava. El fet d'haver-se de desplaçar fins la Rambla, diu, fa que molts compradors hagin deixat de passar per les parades.

Altres venedors també consideren com el president de l'Associació, que el més important per explicar el descens del volum de negoci no és haver-se traslladat, sinó que els consumidors gasten menys. És ara, quan s'acosta l'estiu, afirma la responsable d'una de les parades, que comencem a notar que les vendes es reactiven.

Per intentar augmentar les vendes, molts marxants creuen que és necessari ampliar l'actual horari, especialment durant l'estiu. En aquest sentit, han demanat a l'Ajuntament que estudiï la possibilitat de mantenir l'activitat durant les tardes dels mesos d'estiu, quan ja no hi ha activitat escolar que congestiona encara més aquesta artèria de la ciutat. "De moment, però, no hem tingut cap resposta" afirma Joan Ramon Imbernon, que creu que mantenir l'activitat les tardes de juliol i agost, podria servir-los per alleujar la situació.

El president de l'Associació de Marxants creu que "els clients s'han adaptat, tot i que al principi, segons Imbernon, estaven una mica desorientats. En realitat, el lloc no pot ser més cèntric". Els compradors consideren que el canvi no els ha perjudicat i que no han deixat d'anar a comprar a les parades pel fet d'haver canviat l'emplaçament. "Encara que comprem al mercat, després ens passem per les parades de la Rambla". Alguns sí apunten algun desavantatge, com ara el fet que "es fa molt llarg i les parades estan més separades que quan estaven ubicades al voltant del Mercat", amb tot reconeixen que no han deixat de passar-se cada dimarts i dijous com de costum.

 

Mercadet de Tarragona a la Rambla

 

Tornar enrere

Àrea de socis

  

Aceptar